вторник, 31 юли 2007 г.

И пак протест

Понеже съм тъп и упорит, публикувам това съобщение (а защо го правя, вече обясних):

Юначки и юнаци!

Драги приятели на последните остатъци от българското Черноморие и на човешката свобода и волност!

На 4 август изтича срока на мораториума на министър Чакъров за спиране на застрояването в местността Емине – Иракли.

Протестите започват стъпка по стъпка –

На 01.08 (сряда) заставаме заедно сплотени пред сградата на Министерството на околната среда и водите на бул. Княгиня Мария Луиза, между Халите и Лъвов мост!

София

Час – от 13:00 до 16:00 ч.

Носете плакати и лозунги

Акция - масово подаване на заявление за достъп до обществена информация във връзка с удължаване на заповедта за забрана на строителството в Иракли и за издаване такива за останалите незастроени места по Черноморието!

Какво точно ще правим – ще се разберем на място

Междувременно – подпалете телефоните на министерството на околната среда и водите Зелен телефон – (о2) 988 82 05, пресаташе на Дж. Чакъров – (02) 940 62 31, секретар на Дж. Чакъров – (02) 940 62 22, началник кабинет на Дж. Чакъров – (02) 940 62 81, (02) 940 63 04, секретар зам. министър Дардов – (02) 940 62 57, секретар зам. минисктър Чавдар Георгиев – (02) 940 62 20 с въпроси какво ще стане със забраната на строителството на Иракли!

Заповедта беше издадена под силния натиск на обществения интерес, разбуден от гражданската кампанията “Да спасим Иракрли!” с цел да се направи нужното за обявяване на защитената местност и на спецификите на Иракли-Емине като потенциално НАТУРА2000 място.

През цялата година на замразено строителство обаче министерството на екологията бездейства. Към настоящия момент няма нито преобявена защитена местност, нито НАТУРА2000 място.

Време е, ние гражданите да поискаме от министър Чакъров обяснение за досегашните и бъдещите му действия за спасяването на Иракли от бетонно унищожение в стил Слънчев бряг.

Ако до 4 август не поискаме незабавно продължаване на заповедта за мораториум, забраняващ строителство на Иракли, багерите ще премажат не само едно последните незастроени дивни места по Черноморието ни, но и обществения интерес в страната, и всякакви европейски принципи на правова държава и на граждански и конституционни права, и постигнатото от зараждащото се гражданско общество, на което кампанията Да спасим Иракли вече стана символ. Това ще стане и повод и сигнал за развихряне на строителното безумие по последните островчета по Черноморието ни, включително и в Странджа.

Да се призовем взаимно на безсрочни протестни действия от 1 август, сряда, додето властта в България не се съобрази с приложните по-долу искания – министерството да направи всичко необходимо за да спре и предотврати застрояването в НАТУРА2000 местата!

Заведете всеки от свое име приложения тест с нашите искания към министър Чакъров в деловодството на Министерството на околната среда и водите. Не забравяйте да си вземете входящ номер!

Давайте и идеи как да продължим в следващите акции!

Дори според подкупните социологически агенции 77 % от българските граждани подкрепят протеста за Странджа! С нас е обществения интерес и хората.

Оригиналът е тук>

Няма коментари: