неделя, 3 август 2008 г.

Красотата… (?)


- Красива е!!!

- Прекалено…

- Направо е съвършена!

- Нереално…

- Като я гледам, дори не мога да се възбудя!!!

- Направо е травмиращо… Можем само да се напием...

- Наздраве!

- Наздраве!

Не знам дали “красота ще спаси света”, но ще съсипе мъжете!

П>С>

Съществува категория жени, които са толкова съвършени, че мъжете се плашат от тях. Изглеждат като богини. Съвършени във всичко- външност, поведение, интелект… Но оставам с впечатление, че са изключително самотни. Хората, особено мъжете, не смеят да се доближат до тях. Дали не възприемат своята красота и съвършеност като проклятие?

Интересно ми е да видя и мъжът, който би тръгнал с такава жена?

Има ли такъв?

6 коментара:

Комитата каза...

Баце, давай я насам, ще се жертвам!

Анонимен каза...

О, има много смели мъже :) Едните са тези, които не могат да я оценят. Другите са порасналите.

Анонимен каза...

Сигурно биха тръгнали с такава жена мутрите, те нали от нищо не се страхуват. Страхувал съм се и аз от такива жени. Вече се питам само дали си нямат някой, защото не всички са самотни. Хубавото е, че се намират. Като се замисля втория коментар е много верен, май.

Съзерцател каза...

Лидия,

значи не съм пораснал. Но съм останал с впечатление, че и порасналите и съвършени мъже не си падат много по съвършени жени.

Албинос,

тези, които ходят с мутри, са красиви, но като възпитание и умствен багаж не са съвършени. Съвършените избягват мутри.

Анонимен каза...

Съзерцател,

ти не може ли да проумееш, че на този свят няма съвършени хора - жени и мъже! Всеки си има недостатъци, но нито ти,нито аз, нито който и да било няма да тръгне да се хвали с тях в среда и общество където безмилостно и жестоко се оценява по различни признаци и показатели и се поставят етикети, без да са запознати с дадения човек. Преди известно време се засичаме на гости в тоалетната в една къща с една известна в дадена област жена, с която се познаваме и която знае, че много и се възхищавам, за това, че като сама жена без мъжка подкрепа е постигнала толкова много в живота. Тогава тя с чувство за хумор ми казва: "упс, съжалявам, че ти развалям мнението ти за мен, не трябваше да ме виждаш, че ходя до тоалетна."

Извода е, че всички хора ходим до тоалетната, миришат ни чорапите, запотяват ни се и ухаят неприятно косматите подмишници, увисват ни бирените космати шкембета, на жените пък увисват циците и задника... Така, че съвършенството (което не съществува в хората на този свят), което присъждат дадени хора на други, както и присъждането на противоположността му, е само някакво извинение за хората които имат неразрешени вътре в себе си проблеми или общо казано комплекси.

Съзерцател каза...

Знам, че е така, Албинос, но въпреки че всички ходим до тоалетната, правим го по различен начин. Някои не пускат водата, хвърлят хартиите по пода и т.н.
Това, което имам предвид под съвършенство е стил, класа и възпитание, както и възприятие и отношение към околната среда.
А съвършенството съществува като понятие, макар че според мен е индивидуално. Задникът на бившата ми жена за мен беше съвършен, макар че други не смятаха така.:) А и да беше увиснал пак щеше да е съвършен за мен, защото ще е увиснал по време на нашия общ път и вероятно в следствие на раждането на няколко мои чаавета...
Всичко опира до нагласа и възприятие...