вторник, 18 март 2008 г.

Протест за Рила

Лифтът до Седемте Рилски езера бе довършен за часове вчера без нито едно разрешително с техника за стотици хиляди лева в разрез с морала и законите на България и Европейския съюз.

НЕ ЗНАЕМ ДАЛИ МОЖЕМ ДА ГИ СПРЕМ, НО ЗНАЕМ, че РИЛА заслужава да направим всичко, за да опитаме!

Ела днес - вторник, 18 март, точно в 18:30 на ъгъла на Раковски и Неофит Рилски (Там, където преди 6 месеца за пръв път застанахме заедно срещу незаконното строителство в Национален Парк Рила) в СОФИЯ или пред сградата на общината във Варна!

БЪДИ ТАМ, ВЗЕМИ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ, донеси готовност да покажеш какво мислиш - така, че всички да разберат какво мислиш!

НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ОЛИГАРХИЯТА С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ОФШОРКИТЕ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ОКОЛОНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ ДА УНИЩОЖАТ РИЛА

Точно в 18, 30 часа започваме да пресичаме, точно в 18, 45 часа си тръгваме и оставяме незаконните ни картонени строежи да бъдат премахнати.

ЗАЩО?

ЗАЩОТО Министърът на околната среда и водите, директорът на Дирекия за национален строителен контрол ТРЯБВА НЕЗАБАВНО да подпише заповед за спиране незаконното строителство на ски курорта „Паничище – Езерата – Кабул" и да се заемат със събарянето на незаконно построения лифт Пионерска – Рилски Езера.

Варна се включва:

18. 30 часа пред Общината.

Да се носят лозунги.

Пресичаме на зелено

КАТО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН НАСТОЯВАМ НЕЗАБАВНО:

- Да се спре незаконното строителство на Паничище и да се дадат гаранции, че ще се спазва законът и няма да бъдат допуснати ски-курорти на територията на Национален парк Рила!

- Да се спазва европейското и българско законодателство за Натура 2000 в Рила, включително Рила-буфер по хабитатите да се приеме в предложените от НПО граници, като не се изключва Паничище под натиска на инвеститорите!

- Незабавна заповед и реална забрана на всякакво строителство на Иракли и пълна рекултивация на р. Вая

за сметка на нарушилите закона!

- Защита на всички защитени територии заедно с влизащите в Натура 2000!

В противен случай всички плащаме от джоба си

и оставяме уникалната ни природа да бъде непоправимо опустошена!

Източник>

1 коментар:

Анонимен каза...

Наскоро с един приятел стигнахме до извода, че само революция може да ни оправи. Лошото е, че никой не се наема с такова дело, защото, както е известно, тя има навика да изяжда децата си.

:S