понеделник, 24 март 2008 г.

Африкански нощи (след Невруз)

Както писах, чух се и се видях с няколко ирански и кюрдски приятели и познати, за да се почерпим на обяд по повод Невруз...

А след това вечерта най- неочаквано се озовах на... африканско парти в центъра на София. Явно е, че екзотика в живота ми хич не липсва.:)

Това беше, доколкото разбрах, трето издание на така наречените “Африкански нощи”. Купонът беше на страхотно ниво, за което поздравявам моя познат Анди от Нигерия, който е един от главните организатори на събитието.

Принципно за повечето българи Африка е и си остава “черна” и в преносния смисъл на думата. Т. е. не знаят почти нищо за африканската култура и музика. Та това е една добра възможност да запълнят тази празнина. Такива вечери на “африканска тематика” ще се провеждат веднъж месечно. Ако сте почитатели на горещите ритми, любопитно ви е да чуете първия “Българо- африкански самодеен хор”, обичате да танцувате и да се веселите, ако искате да се запознаете с други купонджии и видни представители на африканската общност в България- не пропускайте следващото издание.

П>С>

Тук има фоторепортаж от партито>

Няма коментари: