вторник, 2 октомври 2007 г.

Протестен опит: “Всеки ден ще е така...”

Първо, публикувам съобщението за новият екопротест:

София

Протест

Днес - Вторник (02.10.07)

от 19:00 пред МОСВ

Протестът е легален!

Ще отброяваме санкциите, които ще плащаме всички ние за нарушенията на европейските закони на Рила!

Отново ще призовем министъра с един подпис на заповедта по чл. 19 от Закона за билогично разнообразие да спести на България милиони евро!

Скоро ще можете да видите и изтеглите заповедта!

След вчерашната среща на представители на кампания "За да остане природа в България!" и гражданска група "Да спасим Иракли" е станало ясно, че Рила и цялата природа в България виси на косъм и няма воля за реални действия от страна на Министерството за нейното опазване!

Ето защо е наложително още днес да покажем, че не сме съгласни, днес, защото всеки ден е важен и багерите работят и в момента, докато четеш това съобщение...

Въпреки санкцията, която Министерството наложи на Кмета на Община Сапарева баня (10 000 лева), багерите не са спрени и продълважат да работят неуморно. Освен това санкция не значи глоба - санкционират се юридически лица, т.е. не Кмета като физическо лице, а институцията "кмет" е глобена, т.е. парите за глобата идват от Общината, от хората, а не от джоба на виновника. Така ще стане и с НАТУРА 2000 санкциите, които ще плащаме всички ние, а на това отгоре ще загубим природата!

Носете си добро настроение, приятели и разум!

Не се поддаваите на провокации!

Източник>

Второ, прави ми впечатление, че тенденцията на блокирането на кръстовища се превърна в практика, дори традиция. Учителите също започнаха да блокират кръстовищата. Вчера при МС, а днес на Ломско, се набих в учителска блокада. Явно вече това е единственият вариант да ти обърнат внимание. Всички се изнервихме и почнахме да се държим като таксиметрови шофьори.

Трето, обръщение към министър- председателят и управляващите:

Станишев,

Маа му стара, писна ми да обясняваш, че за да увеличиш заплатите на учителите, трябва да вземеш пари от лекарите, сестрите и не знам кой си. Лозунгът “Затегнете коланите” от твоята уста звучи цинично. Дай пример! Нали си лидер! Трябва да си солидарен с нацията! Стига само си се оправдавал!

Станишев,

Затегни колана! Предлагам всички депутати от управляващата коалиция, чиито заплати, както знаем, са 1452 лв. да направят фонд, в който да отделят по 250 лв. от възнагражденията си до края на мандата, а министрите по 350 лева. Парите ги дайте на учителите.

Няма коментари: