понеделник, 21 април 2008 г.

Република Македония надмина “1984” на Оруел

Току-що разбрах, че в Скопие са арестували моя приятел македонския журналист Виктор Канзуров!

“До момента той е в неизвестност, роднините му не са информирани къде е отведен, нито причината за задържането.”

Тези, които познават Виктор, могат да потвърдят, че той е един изключително добър и възпитан човек. “На мравката път прави”, както се вика!

Така че за мен е непонятна причината за неговия арест. Той не е свързан с никакви криминални групи, няма икономически интереси, не е държавен служител, заподозрян в корупция...

Единствената възможност и повод за арестуването му виждам в неговото нееднократно открито заявено българско самосъзнание, острите му изказвания и статии против грубото фалшифициране на историята в Македония, както и участието му в изграждането на паметника на Тодор Александров във Велес.

Току-що стана ясно, че нашата любима посестрима и съседка Македония не може да се прости с тежкото си минало и вместо да кандидатства за НАТО и ЕС, по- добре да си сложи името Югославия, да се обърне към своя северен съсед и приятел и да престане да изказва претенции.

Държава, в която арестуват по този начин, както са арестували през 23, по времето на Тито, Франко и Пиночет, а от друга страна твърди, че отговаря на всички демократични стандарти, надминава дори описаното от Оруел в “1984”.

Остава тия дни да намерят Канзуров в някоя канавка (пепел ми на езика) и да отворят лагера в Идризово.

А аз питам пак: “Абе, македонци, що мълчите???!!!!!!!! Утре ще дойде и вашия ред!”

Не са ви проблем албанците! Вие сами ще си се изядете!

Няма коментари: